Περιγραφή
Όταν επισκεφθείτε το οινοποιείο τους καλοκαιρινούς μήνες θα σας προϋπαντήσουν οι μελισσουργοί που φωλιάζουν στα αναχώματα γύρω από τους αμπελώνες. Αυτό το όνομα επιλέξαμε για τo κρασί που ανήκει στην οικογένεια των επιδόρπιων οίνων της NICO LAZARIDI που αποτελείται από φυσικούς λιαστούς γλυκείς οίνους.
Η μονοποικιλιακή καταγωγή του Μελισσουργού από Μerlot, η ωρίμασή του σε καινούργια δρύινα βαρέλια και ο ειδικός τρόπος επεξεργασίας και οινοποίησης, το κάνουν μοναδικό με άριστη δομή και αντοχή στο χρόνο.
Τύπος: Οίνος Ερυθρός Λιαστός.
Οινοποίηση– Ωρίμαση: Για 15 ημέρες περίπου τα σταφύλια αποξηραίνονται στον μεσογειακό φθινοπωρινό ήλιο. Ακολουθεί η κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με παραμονή του οίνου σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ερυθρό χρώμα και γλυκό, σαρκώδες σώμα με στρογγυλές τανίνες. Διαθέτει πολύπλοκο μπουκέτο αρωμάτων, με έντονες νότες δαμάσκηνου, σοκολάτας και κόκκου καφέ. Στόμα πλούσιο και βελούδινο με σύνθετη επίγευση που θυμίζει κερήθρα.
Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 15-20 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 6-10OC. Αποτελεί εξαιρετικό απεριτίφ και συνοδεύει ιδανικά πικάντικα σκληρά ή παλαιωμένα κίτρινα και μπλε τυριά καθώς και γλυκά με δυνατές γεύσεις σοκολάτας και φουντουκιού.